Totem GT electric on täyssähköinen versio Alfa Romeo Giulia GTA:sta.

Totem GT electric on täyssähköinen versio Alfa Romeo Giulia GTA:sta.

Mikä ihmeen Totem GT electric? Tällaista Alfa Romeota et ole vielä nähnyt!

Italialainen Totem Automobili esittelee Totem GT Electricin, täyssähköisen Alfa-restomodin, jossa on tehoa 525 hv ja hiilikuitukori. Autoa valmistetaan vain 20 kappaletta!

Auto Bild.Klassikot

Res­to­mo­dit ovat ny­ky­ään eri­no­mai­sen suo­sit­tu­ja! Res­to­mo­dit ovat yleen­sä van­ho­ja au­to­mal­le­ja, joi­hin ym­pä­tään ny­ky­ai­kais­ta tek­niik­kaa. Esi­mer­kik­si Porsc­hei­hin eri­kois­tu­nut ame­rik­ka­lai­nen Sin­ger loi yh­teis­työs­sä Tut­hill Porsc­hen ral­li­fa­nien kans­sa Sin­ger ACS:n, joka pe­rus­tuu Porsc­he 964:ään.

Sin­ge­rin ohel­la on mo­nia mui­ta­kin pien­sar­ja­val­mis­ta­jia, jot­ka an­sait­se­vat lei­pän­sä val­mis­ta­mal­la res­to­mo­de­ja. Mec­hat­ro­nik on toi­mi­nut Mer­ce­des-Ben­zin M-SL -sar­jaan pe­rus­tu­van mal­lin­sa kans­sa 1990-lu­vul­ta läh­tien. Ja ai­van ku­ten Sin­ger, Gunt­her­werks on eri­kois­tu­nut Porsc­he 911:een.

Uusi painos perustuu alkuperäiseen Alfa GT Junior 1300/1600 -malliin, jota valmistettiin vuosina 1970-75.

Uusi painos perustuu alkuperäiseen Alfa GT Junior 1300/1600 -malliin, jota valmistettiin vuosina 1970-75.

Andrea_Baronio

Au­to­mo­bi­li Amos on puo­les­taan jul­kais­sut le­gen­daa­ri­sen Lan­cia Del­ta In­teg­ra­len uus­mal­lin ni­mel­tä Del­ta Fu­tu­ris­ta ja brit­ti­läi­nen Eag­le tul­kit­see uu­del­leen kuu­lui­saa Ja­gu­ar E-Type -mal­lia eri ver­si­oi­na. Edel­lä mai­ni­tut ovat vain muu­ta­mia esi­merk­ke­jä!

Kai­kil­la mai­ni­tuil­la yh­ti­öil­lä on yk­si yh­tei­nen ta­voi­te: le­gen­daa­ri­sis­ta au­to­mal­leis­ta vä­lit­tä­mi­nen. Ja kun sel­lai­sis­ta ker­ran pu­hu­taan, ei Al­fa Ro­meo tie­ten­kään saa jää­dä puut­tu­maan ku­vi­ois­ta. Al­fa­ho­lic­sin asi­an­tun­ti­joi­den GTA-R on Al­fa-poh­jai­nen res­to­mod, joka on val­mis­tet­tu pää­o­sin hii­li­kui­dus­ta.

Mut­ta nyt esiin hyp­pää uu­si nimi: To­tem Au­to­mo­bi­li. Yh­ti­ön suun­nit­te­li­ja Ric­car­do Qu­ag­gio pe­rus­ti ky­sei­sen ita­li­a­lai­sen star­tup-yri­tyk­sen vuon­na 2018, ja hän työs­ken­te­li en­sim­mäi­sen pro­jek­tin­sa pa­ris­sa yli kah­den vuo­den ajan. Pel­käs­tään suun­nit­te­luun ku­lui noin 6000 työ­tun­tia. Tu­lok­se­na on To­tem Giu­lia GT Elect­ric. Ku­ten ni­mes­tä voi pää­tel­lä, ky­sees­sä on täys­säh­köi­nen ver­sio Al­fa Ro­meo Giu­lia GTA:sta.

Andrea_Baronio

Ne­li­sy­lin­te­ri­nen ben­sii­ni­moot­to­ri kor­vau­tuu säh­kö­moot­to­ril­la

Nyt voi­daan sa­noa, et­tä säh­köi­siä res­to­mo­de­ja on jo lu­kui­sia eri­lai­sia. To­tem Au­to­mo­bi­lin lä­hes­ty­mis­ta­pa on kui­ten­kin eri­lai­nen: ita­li­a­lai­set ei­vät yk­si­no­maan hei­tä ne­li­sy­lin­te­ris­tä, al­ku­pe­räi­ses­sä mal­lis­sa jopa 240-he­vos­voi­mais­ta moot­to­ria (GTAm-mal­lis­sa) ja kor­vaa sitä säh­kö­moot­to­ril­la, vaan he ra­ken­ta­vat koko au­ton uu­del­leen yk­si­tyis­koh­tai­ses­ti.

Andrea_Baronio

Lop­pu­jen lo­puk­si To­tem GT Elect­ric on vä­lit­tö­mäs­ti tun­nis­tet­ta­vis­sa Al­fak­si, vaik­ka sii­nä tus­kin käy­te­tään lain­kaan al­ku­pe­räi­siä osia. Uu­si pai­nos pe­rus­tuu al­ku­pe­räi­seen Al­fa GT Ju­ni­or 1300/1600 -mal­liin, jota val­mis­tet­tiin vuo­si­na 1970-75. Al­ku­pe­räi­nen au­to pu­re­taan ko­ko­naan, ja sen jäl­keen To­tem ryh­tyy töi­hin. Al­ku­pe­räi­ses­tä alus­tas­ta on jäl­jel­lä vain kym­me­nen pro­sent­tia; To­tem val­mis­taa lo­put alu­mii­nis­ta.

Oma­mas­sa on hii­li­kui­tu­ko­rin an­si­os­ta vain 1270 ki­loa

Pi­tuu­del­taan 4,08-met­ri­sen ja 1,76 met­rin le­vyi­sen To­tem GT Elect­ri­cin kori on val­mis­tet­tu hii­li­kui­dus­ta, ja ko­rin pi­täi­si pai­naa vain 95 ki­loa. Ita­li­a­lais­ten mu­kaan To­tem GT elect­ri­cin oma­mas­sa on vain 1270 ki­loa - säh­kö­moot­to­ris­ta huo­li­mat­ta.

Vi­su­aa­li­ses­ti res­to­mod muis­tut­taa tar­koi­tuk­sel­li­ses­ti GTAm-mal­lia. To­te­min suun­nit­te­li­jat jät­ti­vät pus­ku­rit pois – ei­hän sel­lai­sia ol­lut myös­kään GTAm:ssä. Hie­not ul­ko­pei­lit pe­rus­tu­vat al­ku­pe­räi­siin, sa­moin kuin pyö­re­ät ajo­va­loum­pi­ot sekä ta­ka­va­lot.

Res­to­mo­deil­le omi­nai­ses­ti va­lot pe­rus­tu­vat ny­ky­ai­kai­seen LED-tek­niik­kaan - ol­laan­han vuo­des­sa 2021. Mal­lis­sa on klas­si­sen Al­fa-mal­lin 17-tuu­mai­set ke­vyt­me­tal­li­van­teet sekä Con­ti­nen­tal-ren­kaat. Brem­bo-jar­ru­jär­jes­tel­mäs­sä on 354 mm etu­le­vyt ja 328 mm ta­ka­le­vyt. To­tem tar­jo­aa asi­ak­kaan pyyn­nös­tä jopa vie­lä te­hok­kaam­mat jar­rut. Va­ki­o­na on sää­det­tä­vä Bils­tein Clubs­port -alus­ta­sar­ja.

To­tem GT Elect­ri­cin ei pi­täi­si vain näyt­tää hy­väl­tä, vaan 525 hv (386 kW) te­hot ja 980 Nm suu­rin vään­tö­mo­ment­ti ei­vät kuu­los­ta hul­lum­mil­ta.

0-100 km/h vain 3,4 se­kun­nis­sa

To­tem GT Elect­ri­cin voi­man­siir­to on erit­täin mo­der­ni. 386 kW säh­kö­moot­to­ria syöt­tää 330 ki­lon ak­ku, jon­ka ka­pa­si­teet­ti on 50,4 kWh. Säh­köi­nen toi­min­ta­mat­ka on mak­si­mis­saan 360 ki­lo­met­riä, ja il­mei­ses­ti myös pi­ka­la­tauk­sen pi­täi­si luon­nis­tua. Kiih­ty­vyys on odo­te­tus­ti vai­kut­ta­va: Launch Cont­rol -toi­min­non avul­la GT Elect­ric kiih­tyy nol­las­ta sa­taan 3,4 se­kun­nis­sa. Huip­pu­no­peu­den pi­täi­si ol­la 245 km/h, mikä kuu­los­taa hy­väl­tä säh­kö­au­tol­le.

Li­säk­si To­tem on ke­hit­tä­nyt eri­tyi­sen ää­ni­ge­ne­raat­to­rin, jon­ka pi­täi­si var­mis­taa mah­dol­li­sim­man re­a­lis­ti­nen moot­to­rin ää­ni ja jon­ka kuu­lui­si va­kuut­taa myös au­to­fa­nit. Val­mis­ta­jan ko­ti­si­vul­la on jo pie­ni ää­ni­näy­te.

Mat­kus­ta­mos­sa run­saas­ti nah­ka­ver­hoi­lua

Si­sä­ti­lois­sa ita­li­a­lai­sil­le oli eri­tyi­sen tär­ke­ää ol­la luo­mat­ta fu­tu­ris­tis­ta ava­ruu­sa­lus-tyy­lis­tä oh­jaa­moa, vaan py­sy­tel­lä klas­si­ses­sa oh­jaa­mo­tyy­lis­sä. Ta­kais­tuin pois­tet­tiin, ja kul­jet­ta­ja sekä etu­mat­kus­ta­ja is­tu­vat näyt­tä­vil­lä hii­li­kui­tuis­tui­mil­la, jot­ka on pel­kis­te­tys­ti ver­hoil­tu nah­ka­sui­ka­lein. Is­tui­mia lu­kuun ot­ta­mat­ta To­tem ei kui­ten­kaan sääs­te­le na­han käy­tös­sä, sil­lä ko­je­lau­ta, kes­ki­tun­ne­li, ovi­pa­nee­lit, lat­ti­a­ma­tot ja pal­jon muu­ta on pei­tet­ty nah­ka­pin­noit­teel­la. Myös muut osa-alu­eet on mie­tit­ty huo­lel­la.

Oh­jaus­pyö­rä edus­taa uu­del­leen­tul­kin­taa Mo­mon klas­si­ses­ta Hel­le­bo­re-oh­jaus­pyö­räs­tä, ja ra­tin ta­ka­na on kak­si pyö­re­ää di­gi­taa­lis­ta näyt­töä, mu­kaan lu­kien na­vi­goin­ti­jär­jes­tel­mä; ne so­pi­vat sau­mat­to­mas­ti suo­ra­vii­vai­seen oh­jaa­moon. Vaih­de­va­lit­sin näyt­tää ole­van jyr­sit­ty kiin­te­äs­tä kap­pa­lees­ta.

Na­vin ja di­gi­taa­li­sen ra­di­on li­säk­si To­tem lu­paa eri­no­mai­sen hi­fi­jär­jes­tel­män, hä­ly­tys­jär­jes­tel­män, il­mas­toin­ti­lait­teen sekä avai­met­to­man käyn­nis­tyk­sen.

Sak­sas­sa al­ka­en 430 000 eu­roa

To­te­min GT elect­ric piti it­se asi­as­sa esi­tel­lä jo men­neen vuo­den Fes­ti­val of Speed 2020 -ta­pah­tu­mas­sa, Isos­sa-Bri­tan­ni­as­sa, mut­ta ta­pah­tu­man pe­ruu­tuk­sen vuok­si ita­li­a­lai­sil­le jäi hie­man enem­män ai­kaa ko­hen­taa au­toa. Nyt esi­sar­ja­mal­li on val­mis, ja sen pi­täi­si in­nos­taa po­ten­ti­aa­li­sia asi­ak­kai­ta. En­nak­ko­ti­lauk­sia ote­taan jo vas­taan al­ka­en-hin­taan 430 000 eu­roa.

Hin­ta saat­taa kui­ten­kin nous­ta edel­leen mer­kit­tä­väs­ti, kos­ka GT on myös täy­sin kus­to­moi­ta­vis­sa. Pien­sar­ja on ra­joi­tet­tu vain 20 kap­pa­lee­seen, ja asi­a­kas­toi­mi­tuk­set al­ka­vat vuon­na 2022.

To­tem GT elect­ric

Säh­kö­moot­to­ri

Teho

518 hv

Vään­tö­mo­ment­ti

980 Nm

Pai­no

130 kg

Vaih­teis­to

Au­to­maat­ti­vaih­teis­to

0-100 km/h

3,4 s

Toi­min­ta­mat­ka

360 km

Huip­pu­no­peus

245 km/h

MIT­TO­JA

Pi­tuus

4080 mm

Kor­keus

1240 mm

Ak­se­li­vä­li

2401 mm

Le­veys

1760 mm

Oma­mas­sa

1270 kg tuo­tan­to­mal­li

Kori

Hii­li­kui­tua

Kat­to

Hii­li­kui­tua (va­lin­nai­nen)

Ovet

Te­räs­tä/hii­li­kui­tua/alu­mii­nia (va­lin­nai­se­na täy­si tur­va­ke­hik­ko)

Ko­ne­pel­ti

Hii­li­kui­tua

Ta­va­ra­ti­lan kan­si

Hii­li­kui­tua / ta­va­ra­ti­la 260 lit­raa

Lo­ka­suo­jat, pyö­rä­ko­te­loi­den kaa­ret, pus­ku­rit

Hii­li­kui­tua

Ajo­va­lot

LED-va­lot

ALUS­TA

Etu­jou­si­tus

McPher­son-jous­tin­tu­et, ma­nu­aa­li­ses­ti sää­det­tä­vät Bils­tein-is­kun­vai­men­ti­met (va­lin­nai­se­na säh­köi­ses­ti sää­det­tä­vät Bils­tein-is­kun­vai­men­ti­met)

Ta­ka­jou­si­tus

Mo­ni­var­si­tu­en­ta, ma­nu­aa­li­ses­ti sää­det­tä­vät Bils­tein-is­kun­vai­men­ti­met (va­lin­nai­se­na säh­köi­ses­ti sää­det­tä­vät Bils­tein-is­kun­vai­men­ti­met)

Ren­kaat

Edes­sä

205/40-17 (va­lin­nai­se­na 225/45-17)

Con­ti­nen­tal Con­tiS­port­Con­tact™ 5

Ta­ka­na

245/40-17 (va­lin­nai­se­na 255/40-17)

Con­ti­nen­tal Con­tiS­port­Con­tact™ 3

Jar­rut edes­sä

Brem­bo GT 345 x 28 mm (va­lin­nai­nen GT-R -ver­sio)

Jar­rut ta­ka­na

Brem­bo GT 345 x 28 mm (va­lin­nai­nen GT-R -ver­sio)

Si­sä­ti­lat

Kaik­ki yk­si­tyis­koh­dat (ma­te­ri­aa­lit ja muo­to) ovat täy­sin asi­ak­kaan kus­to­moi­ta­vis­sa

Vain 20 kap­pa­leen pien­sar­jan val­mis­tus al­kaa vuon­na 2022

Hin­ta

Sak­sas­sa al­ka­en 430 000 eu­roa

Au­to Bild Jan Göt­ze / Juha Pel­to­nen Ku­vat To­tem Au­to­mo­bi­li

Auto Bild Suomi suosittelee myös näitä!

Ensimmäiset 1 731 Toyota Corollaa tuotiin Suomeen vuonna 1967. Kuvassa 1966 Toyota Corolla.

Ensimmäiset 1 731 Toyota Corollaa tuotiin Suomeen vuonna 1967. Kuvassa 1966 Toyota Corolla.

Toyota

Toyota: Suomessa jo 60 vuotta

Auto Bild.Uutiset
Ensimmäiset 1 731 Toyota Corollaa tuotiin Suomeen vuonna 1967. Kuvassa 1966 Toyota Corolla.

Ensimmäiset 1 731 Toyota Corollaa tuotiin Suomeen vuonna 1967. Kuvassa 1966 Toyota Corolla.

Toyota

Toyota: Suomessa jo 60 vuotta

Auto Bild.Uutiset

Salon Passeliauto Oy palkittiin parhaiden eurooppalaisten Toyota-jälleenmyyjän joukossa

Auto Bild.Uutiset

Salon Passeliauto Oy palkittiin parhaiden eurooppalaisten Toyota-jälleenmyyjän joukossa

Auto Bild.Uutiset
Nelivetoinen Polestar 4 (544 hv/686 Nm) on tähänastisista nopein brändin edustaja (3,8 s sataan), ja sille luvataan jopa 620 km WLTP-toimintamatkaa.

Nelivetoinen Polestar 4 (544 hv/686 Nm) on tähänastisista nopein brändin edustaja (3,8 s sataan), ja sille luvataan jopa 620 km WLTP-toimintamatkaa.

Juha Peltonen

Polestar 3 ja Polestar 4 esiteltiin Suomessa: Niistä toisessa ei ole takalasia!

Auto Bild.Uutiset
Nelivetoinen Polestar 4 (544 hv/686 Nm) on tähänastisista nopein brändin edustaja (3,8 s sataan), ja sille luvataan jopa 620 km WLTP-toimintamatkaa.

Nelivetoinen Polestar 4 (544 hv/686 Nm) on tähänastisista nopein brändin edustaja (3,8 s sataan), ja sille luvataan jopa 620 km WLTP-toimintamatkaa.

Juha Peltonen

Polestar 3 ja Polestar 4 esiteltiin Suomessa: Niistä toisessa ei ole takalasia!

Auto Bild.Uutiset

AUTO BILD 5 VUOTTA SITTEN